Nieuws
Elektrisch rijden met een tweewieler? Dit zijn de voordelen!

Elektrisch rijden is hip en trending. En dat is niet meer dan logisch, want benzine wordt steeds duurder en ons milieubewustzijn wordt steeds groter. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van elektrisch rijden met een e-bike, speedbike, e-scooter, delivery e-scooter of e-motor? Electric Scooters & Bikes somt ze graag voor jou op.

Elektrisch rijden: niets dan voordelen

Als je ervoor kiest om elektrisch te rijden met een elektrische tweewieler, dan sleep je heel wat voordelen in de wacht.

Meer comfort

Als fietser is het soms puffen en zweten om heuvels of lange afstanden te trotseren. Met een e-bike of speedbike heb je daar geen last meer van. Je moet nog meetrappen, maar wordt elektrisch ondersteund tot respectievelijk 25 km/u en 45 km/u. Een e-scooter of e-motor is zelfs volledig elektrisch aangedreven en vergt geen enkele energie meer van jou. Gas geven en volop genieten is de boodschap. Elektrisch rijden met een elektrische tweewieler staat dus gelijk aan een vlotte, moeiteloze én zorgeloze verplaatsing.

Elektrisch rijden met een tweewieler? Dit zijn de voordelen!

Sneller op je bestemming

Als je elektrisch rijdt met een e-bike, speedbike, e-scooter of e-motor, dan zoef je vlotjes en snel van punt A naar B. De tweewielers worden namelijk deels of volledig elektrisch aangedreven, waardoor jij in een mum van tijd op je bestemming raakt, soms zelfs sneller dan met de auto. Files of parkeerproblemen? Die zijn verleden tijd.Met een elektrische tweewieler rijd je stilstaande voertuigen zo voorbij en heb je meer parkeermogelijkheden. Je kampt niet meer met dure parkeerkosten en hoeft ook niet meer te zoeken naar parking. Je tweewieler mag steeds op de stoep staan zolang die geen voetgangers of rolstoelgebruikers hindert. Laat de automobilisten maar jaloers wezen terwijl jij profiteert van je elektrische vliegende tapijt.

Ideaal voor pendelen en plezierritjes

Moet je dagelijks een lang woon-werktraject afleggen? Maak je graag ontspanningsritjes in de natuur of is een fietsvakantie écht iets voor jou? Dan ben jij zeker fan van elektrisch rijden met een elektrische tweewieler. Je kan je niet alleen razendsnel verplaatsen, maar ook lange afstanden overbruggen zonder je voertuig op te laden. Met zwaardere batterijen kan de actieradius bij e-bikes oplopen tot 180 km, bij speedbikes tot 150 km, bij e-scooters en delivery e-scooters tot 200 km en bij e-motoren tot zelfs 350 km. Elektrische fietsen en speedbikes neem je tevens makkelijk mee op de trein of op de auto aan de hand van een fietsendrager. Je kan je elektrische tweewieler trouwens ook makkelijk opladen waar je maar wil, via een laadpaal of via het stopcontact. De website van de Vlaamse overheid en een app zoals Chargemap geven je meteen een overzicht van alle publieke laadpalen in Vlaanderen.

Elektrisch rijden met een tweewieler? Dit zijn de voordelen!

Betere conditie

Elektrisch rijden met een e-bike of speedbike is ook werken aan je conditie. Je krijgt wel een elektrisch duwtje in de rug, maar moet toch zelf nog meetrappen en je beenspieren inschakelen om vooruit te geraken. Hierdoor is je hartslag lichtjes verhoogd gedurende de fietstocht en verbrand je toch calorieën. Ruil dus gerust de fitness in voor een ritje met je elektrische fiets of speed pedelec. Je wordt er fitter van zónder veel te zweten.

Perfecte ontspanning

Het is algemeen geweten dat het goed en gezond is om tijd in de gezonde buitenlucht te spenderen. Als je geregeld elektrisch gaat rijden, dan beleef je een heerlijk me-momentje. Je geluksniveau, humeur en slaapkwaliteit verbeteren terwijl je stressniveau verlaagt. Je kan – letterlijk en figuurlijk – eens alles achterwege laten en je hoofd volledig leegmaken.

Elektrisch rijden met een tweewieler? Dit zijn de voordelen!

Financieel voordelig

Elektrisch rijden biedt heel wat financiële voordelen. Een e-bike, speedbike, e-scooter of e-motor neemt aanvankelijk misschien een hap uit je budget, maar op lange termijn spaar je er heel wat kosten mee uit. Zo betaal je namelijk een stuk minder onderhouds-, herstellings-, parkeer- en benzinekosten in vergelijking met een auto. Zelfs nu de energieprijzen fors gestegen zijn, blijft elektrisch rijden de goedkoopste optie. Reken qua verbruik op ongeveer € 0,50/100 km voor een e-bike of speedbike, € 1/100 km voor een e-scooter en € 2/100 km voor een e-motor. Voor een e-bike en speedbike krijg je eveneens een fietsvergoeding van de Vlaamse overheid van maximaal € 0,24/km. Je kan je elektrische tweewieler tot slot aankopen met eco- of consumptiecheques, leasen via je werkgever of op afbetaling aankopen. Een fiets-, scooter- of motorlening bij de bank is trouwens bijzonder gunstig: de rente bedraagt ongeveer 1 %.

Fiscaal voordelig

Elektrisch rijden is niet alleen financieel, maar ook fiscaal voordelig. Rijd je met een elektrische tweewieler, dan ben je in het Vlaamse Gewest vrijgesteld van de inschrijvingstaks of belasting op inverkeerstelling (BIV). Als je een e-motor koopt, dan word je getrakteerd op een belastingvermindering: je kan 15% van de aankoopsom terugvorderen via je personenbelasting. Investeer je als ondernemer in elektrische tweewielers voor je personeel, dan zijn die volledig fiscaal aftrekbaar. Bovendien betaal je als professional geen Voordeel Alle Aard (VAA) en kan je een belastingvrije fietsvergoeding aanbieden aan je medewerkers. Sommige gemeentes belonen bedrijven zelfs met extra bonussen. Zo biedt de Stad Gent een subsidie aan Gentse bedrijven als ze hun benzinescooters omruilen in elektrische modellen. Elektrisch rijden was nog nooit zo voordelig.

Elektrisch rijden met een tweewieler? Dit zijn de voordelen!

Beter voor het milieu

Door elektrisch te rijden draag je bij aan een groener milieu. Je e-bike, speedbike, e-scooter, delivery e-scooter of e-motor stoot geen uitlaatgassen uit en is daardoor toegelaten in elke stedelijke of landelijke omgeving. Woon of werk je in een lage-emissiezone (LEZ)? Geen probleem, jouw elektrische tweewieler wordt overal graag gezien. Elektrisch rijden verloopt bovendien geruisloos én geurloos, waarvoor bewoners en andere weggebruikers je vast heel dankbaar zijn. Je kan je elektrische tweewieler trouwens ook op een ecologische manier opladen, met de energie van jouw eigen zonnepanelen. Goed voor het milieu en voor jouw portefeuille, win-win!

Ervaar de voordelen van elektrisch rijden in real life

Overtuigd van de vele voordelen van elektrisch rijden? Bemachtig je elektrische tweewieler dan bij Electric Scooters & Bikes nabij Roeselare. Dankzij onze ruime ervaring, betrouwbare service en hemelsbrede aanbod staan we bekend als de grootste speciaalzaak in elektrische voertuigen in België. Je vindt bij ons e-bikes, speedbikes, e-scooters, e-motors en accessoires van gerespecteerde merken. Daarnaast kunnen professionelen bij ons terecht voor elektrische bedrijfs- of delivery scooters.

 • onestopshop voor elektrische tweewielers
 • familiebedrijf boordevol passie en kennis
 • persoonlijke en klantgerichte aanpak
 • webshop en mooie toonzaal van 600 m2
 • advies op maat van jouw wensen
 • gekwalificeerde en vakkundige zaakvoerders
 • gratis en vrijblijvende proefritten
 • onderhouds-, herstel- en transportdienst
 • vervangtoestel in geval van defecten
 • 2 jaar garantie op de elektrische voertuigen
 • onestopshop voor elektrische tweewielers
 • familiebedrijf boordevol passie en kennis
 • persoonlijke en klantgerichte aanpak
 • webshop en mooie toonzaal van 600 m2
 • advies op maat van jouw wensen
 • gekwalificeerde en vakkundige zaakvoerders
 • gratis en vrijblijvende proefritten
 • onderhouds-, herstel- en transportdienst
 • vervangtoestel in geval van defecten
 • 2 jaar garantie op de elektrische voertuigen