Algemeen

Of course! In onze toonzaal hebben we verschillende testvoertuigen die je zo’n 20 minuten mag meenemen voor een ritje op onze oprit of op de openbare weg als je voldoende rijervaring hebt.

  • E-scooters: HORWIN, Super Soco, Yadea, AGM Goccia, Ecooter, SUNRA en Doohan
  • E-motors: Energica en Zero Motorcycles
  • E-bikes en speedpedelecs: Qwic en Bohlt

Enkel voor e-motoren (meer dan 45 km/u) kan je 15% van de aankoopwaarde, met een maximum van € 3140, terugvorderen via je personenbelasting.

Ja! Ten eerste is de kost voor het opladen veel lager dan de kost voor tanken. Een e-bike opladen kost ongeveer € 0,50 per 100 km, een e-scooter € 1 per 100 km en een e-motor € 2 per 100 km. Tegenover de kost van een benzinescooter (€ 5 per 100 km), benzinemotor (€ 10 per 100 km) of benzine-auto (€ 15 per 100km), is dat peanuts.

Bovendien kan je van je werkgever een fietsvergoeding ontvangen tot € 0,24 per kilometer. Ook de onderhoudskosten, verkeersbelasting en parkeerkosten van een elektrisch voertuig liggen veel lager dan bij een benzinevoertuig.

Bij Electric Scooters & Bikes zelf kan je geen elektrische voertuigen huren. Je kan wel bij een van onze partners langsgaan om een e-scooter te huren: Scoot & Food in Diksmuide of B&B Abalona in Dendermonde.

Producten

Electric Scooters & Bikes geeft je met veel plezier persoonlijk advies. Daarvoor kom je best langs in onze showroom. Woon je niet in de buurt? Dan kan je ons altijd even bellen voor telefonisch advies.

In onze showroom vind je af en toe een tweedehandspareltje, al zijn die meestal snel weer verkocht waardoor ze de webshop niet halen.

Op onze pagina promoties kan je wel afgeprijsde e-bikes of -scooters op de kop tikken. Onze toonzaalmodellen en testritvoertuigen komen hier te koop.

Bij elke e-bike op onze webshop kan je een schema terugvinden met maten. Dat schema helpt je om het juiste frame voor jou te kiezen. Je kan natuurlijk ook altijd langskomen in onze showroom voor persoonlijk advies op maat.

Betalen

Wanneer je online bestelt, kan je betalen via overschrijving of met je bankkaart wanneer we jouw bestelling leveren of wanneer jij ze komt ophalen in onze winkel. Online betalen is bij ons (nog) niet mogelijk.

Ja, je kan bij ons betalen met ecocheques van Sodexo, Endenred & Monizze. Wanneer je online bestelt, kies je dan best voor de optie ‘contant betalen bij ontvangst’. Online betalen is bij ons (nog) niet mogelijk.

Voorlopig kan je enkel in onze fysieke winkel cadeaubonnen aankopen.

Bestelling

Absoluut! Via mail stuur je ons de productnaam, snelheid, accu en de kleur door die je wenst. Wij sturen je dan een bestelbevestiging en contacteren je wanneer je voertuig opgehaald of geleverd kan worden.

Via telefoon bestellen kan zeker ook. Je ontvangt nadien nog een bestelbevestiging via mail.

De levertermijnen verschillen van product tot product. Accessoires bijvoorbeeld worden meestal sneller geleverd dan e-scooters op maat. Kan je echt niet wachten op je nieuwe elektrische voertuig? Dan bel je best even zodat wij de actuele levertermijnen kunnen checken.

Electric Scooters & Bikes levert je nieuwe elektrische voertuig gewoon tot aan je deur voor een kleine meerprijs, easy peasy!

De status van je bestelling kan je niet live volgen in de webshop. Zit je te popelen om met je nieuwe elektrische voertuig de baan op te gaan? Geef ons snel een belletje of stuur een mail om een update te krijgen over je bestelling.

No worries, je bestelling is 100% verzekerd tijdens de verzending.

Ja, wij maken elk voertuig rijklaar zodat jij het meteen kan uittesten. Wanneer je je voertuig ontvangt is het volledig gemonteerd, opgeladen en getest. Bestelde je bijpassende accessoires? Dan monteren we die ook meteen op je voertuig. Ready, set, go!

Wettelijke verplichtingen

Speedpedelecs, e-scooters en e-motoren moet je inschrijven bij de DIV en voorzien van een nummerplaat. Voor een e-bike is dat niet nodig.

Voor een elektrische fiets moet je geen verzekering hebben. Een speedpedelec moet je aangeven in je familiale verzekering.

Voor e-scooters en e-motors ben je verplicht een BA-verzekering af te sluiten. We raden je ook aan om pechbijstand te nemen.

Nee, om met een elektrisch voertuig te rijden heb je geen vergunning nodig. Voor sommige voertuigen (speedpedelec, e-scooter klasse B en e-motor) heb je wel een rijbewijs nodig.

Ja, op speedpedelecs, e-scooters en e-motors is een helm verplicht. Op een elektrische fiets (nog) niet, maar we raden het wel aan voor je eigen veiligheid.

Voor een elektrische scooter klasse A (tot 25 km/u) heb je geen rijbewijs nodig, voor een e-scooter klasse B (tot 45 km/u) heb je een rijbewijs AM of B nodig.

Laden en batterij

Je kan al onze elektrische voertuigen opladen via een gewoon stopcontact. Bij sommige voertuigen kan je de batterij verwijderen en meenemen naar binnen om makkelijker te laden.

Bepaalde e-motors kan je ook opladen via een snellader aan een laadpaal.

De laadtijd van je voertuig hangt af van het type lader (snellader of niet) en van het type accu. Op de webshop vind je per voertuig alle specificaties.

Onderhoud en reparaties

Om je accu optimaal te laten werken, laat je hem best nooit volledig leeglopen. Is je batterij toch eens volledig leeg, laad ze dan zo snel mogelijk terug op.

Wanneer je je voertuig voor een lange tijd niet gebruikt, laad je de batterij best op voordat je je voertuig wegzet en ook 1 keer per maand om je batterij uit de slaapstand te halen.

Zorg ervoor dat je je batterij niet oplaadt in een heel koude ruimte, best niet onder 5°C.

De batterij van een elektrisch voertuig gaat gemiddeld 1000 dieplaadbeurten mee (van 0% naar 100%). In de praktijk zal je je batterij nooit van 0% naar 100% opladen omdat je je batterij best nooit helemaal laat leeglopen. De levensduur van je batterij is in theorie 1000 keer het aantal kilometers dat je kan rijden met een volle accu. Heb je een rijbereik van 50 km, dan is de levensduur van je batterij 50 000 km.

Met een e-bike kom je best langs voor een eerste onderhoud wanneer je 500 km op de teller hebt staan, bij een elektrische scooter of motor is dat 1000 km. Daarna kom je best 1 keer per jaar langs voor een onderhoudsbeurt, dat komt neer op ongeveer 4000 km met een e-bike of e-scooter en 7000 km met een e-motor.

Definitely! Electric Scooters & Bikes heeft een eigen servicedienst waar we jouw voertuig kunnen onderhouden en herstellen.

Yes! Electric Scooters & Bikes heeft een eigen herstel- en onderhoudsdienst. Bel of mail ons voor een afspraak en kom je voertuig binnenbrengen in onze showroom. Geraak je er niet meer? No problem! We kunnen je voertuig bij je thuis komen ophalen en weer afzetten.

Als je elektrische voertuig jouw enige vervoersmiddel is, ontvang je van ons een vervangtoestel.

Ja, je kan onze transportdienst inschakelen om je defecte voertuig te laten ophalen voor herstel. Daarvoor rekenen we een forfait aan van € 50 + € 0,50 per km (dubbele rit).

Retour en garantie

Bezorg ons zo snel mogelijk een aantal duidelijke foto’s van het beschadigde artikel via mail.
Wanneer je bij de levering van je voertuig schade opmerkt, kan het probleem meteen gemeld worden aangezien we de levering zelf voorzien.

Helaas niet. Omdat je je voertuig moet inschrijven bij de DIV, kan je het niet zomaar retourneren. Om te vermijden dat je aankoop je niet bevalt, kan je op voorhand een testritje boeken om zeker te zijn over je beslissing.

Zowel op je elektrische voertuig als op je batterij krijg je 2 jaar garantie. Op onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage zoals banden, remmen en kettingen geldt die garantie niet.

Enkele uitzonderingen:

Zero Motorcycles biedt 5 jaar garantie op de batterij, ongeacht het aantal gereden kilometers.

YDRA biedt 7 jaar garantie op de batterij van het model 7.