Business solutions

Elektrische delivery scooters voor professionals

Ben je op zoek naar professionele scooters die snel, handig én milieuvriendelijk zijn? Bij Electric Scooters & Bikes vind je niet alleen e-scooters voor particulieren, maar ook elektrische bedrijfsscooters en delivery scooters voor o.a. koeriers, postbodes, bloemisten, ambtenaren en politieagenten. Jij en je medewerkers banen zich voortaan moeiteloos een weg doorheen elke stad en elk dorp.

Business solutions

Wat is een elektrische delivery scooter?

De elektrische bedrijfsscooters of delivery scooters: tegenwoordig winnen ze steeds meer aan populariteit. In elke stad zie je ze wel eens voorbijzoeven, geruisloos en geurloos. Maar ook in dorpen en landelijke gebieden worden ze veel en graag gezien. Elektrische delivery scooters zijn volledig elektrisch aangedreven. Zweten en puffen komt niet te pas aan jouw ritje. Standaard kan je 40 à 60 km met een delivery scooter rijden zonder hem tussentijds op te laden. Kies je voor zwaardere batterijen, dan kan je er tot wel 200 km mee afleggen. Elektrische delivery scooters worden uitgerust met speciaal geïsoleerde topkoffers of transportboxen, waardoor je er makkelijk maaltijden of pakketten mee vervoert. Je kan opteren voor een elektrische delivery scooter klasse A of klasse B waarmee je respectievelijk maximaal 25 km/u of 45 km/u rijdt.

Business solutions

Hoe kies je de juiste elektrische delivery scooter?

Het is niet evident om de beste elektrische delivery scooter te kiezen en daarvan zijn we ons volledig bewust bij Electric Scooters & Bikes. Om jou optimaal te ontzorgen staan onze zaakvoerders steeds aan je zijde tijdens jouw keuzeproces. Samen kiezen we de delivery scooter die het meest matcht met jouw doelstellingen, stijlvoorkeuren en wensen op vlak van actieradius, merk, snelheid en budget. We bieden bezorgscooters aan van onder andere Super Soco, emco en HORWIN.

Het is ook steeds mogelijk om onze delivery scooters gratis en vrijblijvend uit te testen. Zo weet je zeker dat je de juiste e-scooter beet hebt. Heb je je keuze gemaakt? Dan kan je onze transportdienst inschakelen om jouw delivery scooters in het gewenste aantal te leveren bij jouw onderneming of organisatie. De prijs hiervoor hangt af van de regio waarin je gelokaliseerd bent. Je kan bij ons ook een onderhoudscontract afsluiten zodat je delivery scooters steeds piekfijn in orde zijn en zodat je weet welke onderhoudskosten je jaarlijks mag verwachten.

Alle voordelen van onze elektrische delivery scooters

Door elektrische delivery scooters aan te schaffen voor jouw bedrijf, organisatie of bezorgdienst maak je een toekomstgerichte, kostenefficiënte en ecologische keuze. Aan elektrische bezorgscooters zijn namelijk tal van voordelen voorbonden.

 • Koeriers, politieagenten, postbodes, bloemisten en andere professionals arriveren snel en moeiteloos op hun bestemming met een e-scooter. Steile heuvels, lange afstanden of felle tegenwind vormen niet langer een uitdaging. Jouw collega’s verplaatsen zich in een mum van tijd op een ontspannende én ecologische manier.
 • Met een elektrische delivery scooter zit je niet langer vast in het verkeer. Laat die files maar achterwege, jij en je medewerkers zoeven alle stilstaande voertuigen vlotjes voorbij. Je collega’s kunnen maaltijden of pakketten altijd tijdig leveren aan klanten, zelfs in druk stadsverkeer. Daarnaast kampen jullie ook niet langer met parkeerproblemen.
 • Elektrische bedrijfs- of bezorgscooters kunnen makkelijk uitgerust worden met praktische en robuuste transport- of cargoboxen. Je kan de boxen tevens voorzien van je logo en zo omtoveren tot trendy blikvangers.
 • Je medewerkers kunnen de elektrische delivery scooters eenvoudig opladen via een elektrische laadpaal of via het stopcontact, zowel bij hun thuis als bij jouw bedrijf of organisatie zelf. Je kan ook extra accu’s aankopen en die laten opladen terwijl je collega’s op de baan zijn. Als hun accu plots op is, kunnen ze hem eenvoudig en snel verwisselen. Zo hoeft er nooit een e-scooter stil te staan. Plug out, plug in … and back on the road!

Door te kiezen voor elektrische bedrijfs- of delivery scooters (en niet voor bedrijfswagens bijvoorbeeld) ondersteun je de gezondheid van je medewerkers. Doordat ze zich tijdens de werkuren meer in de buitenlucht begeven verhoogt hun geluksniveau, terwijl hun stressniveau verlaagt. Dagelijkse ritjes met een bezorgscooter verbeteren bovendien de concentratie en de slaapkwaliteit.

 • Elektrische delivery scooters vormen een uitstekende investering voor bedrijven, bezorgservices en organisaties. Je bespaart namelijk immens op onderhouds-, herstellings-, parkeer- en benzinekosten als je de bedrijfswagen inruilt voor een delivery e-scooter. Elektrische bedrijfs- of bezorgscooters kosten je ongeveer 1 euro per 100 km. Elektriciteit is namelijk tot 3 maal goedkoper dan brandstof, zelfs nu de energieprijzen de pan uit swingen.
 • Als je investeert in elektrische bedrijfsscooters of delivery scooters, dan hoef je ook geen belasting op inverkeerstelling (BIV) te betalen. Zo spaar je weer heel wat kosten uit. Deze regel geldt echter enkel in het Vlaamse Gewest, niet in Brussel en Wallonië.
 • Elektrische delivery scooters kan je leasen en zijn 100% fiscaal aftrekbaar als je die aanschaft als onderneming of bezorgdienst.
 • Elektrisch rijden kan alleen maar toegejuicht worden en daarom ontpoppen sommige gemeentes zich als cheerleader. De Stad Gent beloont Gentse ondernemingen bijvoorbeeld met een mooie subsidie als ze hun oude benzinescooters inruilen voor elektrische scooters. De subsidie bedraagt 35% van het aankoopbedrag met een maximum van 500 euro.
 • Door te kiezen voor elektrische bedrijfsscooters draag je zorg voor het milieu en boost je bijgevolg je groene bedrijfsimago. Delivery e-scooters stoten namelijk geen uitlaatgassen uit, voldoen aan alle milieueisen en zijn daarom ook toegelaten in lage-emissiezones (LEZ).
 • Koeriers, politieagenten, postbodes en andere professionals moeten vaak steden en dorpen doorkruisen. Doordat elektrische delivery e-scooters geurloos én geruisloos rijden, zijn ze overal welkom.
 • Heeft je bedrijf of organisatie zonnepanelen liggen op het dak? Ideaal! Je kan de elektrische delivery scooters namelijk opladen met de groene energie van je zonnepanelen. Zo denk je aan het milieu én aan je portefeuille.
Business solutions
Business solutions

Welke regels gelden op de openbare weg?

Uiteraard moeten jij en je collega’s zich correct op de openbare weg begeven met de delivery e-scooters. Wij sommen graag even op welke regels jullie in acht moeten nemen.

Met een delivery scooter klasse A en B mag je respectievelijk 25 km/u en 45 km/u rijden.

Voor een delivery scooter klasse A heb je geen rijbewijs nodig. Voor een delivery scooter klasse B heb je een rijbewijs AM, A of B nodig.

Met een e-scooter klasse A moet je altijd op het fietspad rijden. Met een e-scooter klasse B moet je enkel op het fietspad rijden als er sneller dan 50 km/u gereden wordt op de weg. Je mag zowel op het fietspad als op de rijbaan rijden als de snelheid op de weg beperkt is tot 50 km/u.

Delivery e-scooters moet je inschrijven bij de DIV (Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen) en voorzien van een nummerplaat (beginnend met S-A bij klasse A of S-B bij klasse B).

Enkel medewerkers vanaf 16 jaar mogen met jouw elektrische bedrijfsscooters rijden.

Jouw collega’s moeten een CE-gekeurde valhelm (conform ECE22.05) dragen en moeten hun verlichting altijd laten branden, zowel overdag als ’s nachts.

Jouw delivery e-scooters moeten correct verzekerd zijn. Je moet beschikken over een verzekering BA motorrijtuigen en kan best ook een pechbijstandsverzekering afsluiten bij een verzekeraar naar keuze. Zo kunnen je medewerkers onmiddellijk hulp inschakelen moest er zich een probleem voordoen. Bovendien moet je steeds het certificaat van overeenstemming of het gelijkvormigheidsattest kunnen voorleggen (afgeleverd door de constructeur).

Business solutions

Wil je liever een e-bike, speedbike of e-motor?

Bij Electric Scooters & Bikes vind je niet enkel elektrische bedrijfsscooters of delivery scooters, maar ook e-bikes, speedbikes en e-motoren van de beste kwaliteit. Deze elektrische tweewielers zijn niet uitgerust met een speciale transportbox, maar zijn misschien wel geschikter voor jouw specifieke professionele activiteiten.

Kom eens langs bij Electric Scooters & Bikes

In België staan we staan we bekend als dé expert in elektrische tweewielers. Naast elektrische delivery scooters vind je bij ons e-bikes, speedbikes, e-scooters, e-motoren en accessoires van vooraanstaande merken. We hebben ruim 10 jaar ervaring in elektrische tweewielers en leiden jou zo moeiteloos naar het juiste voertuig.

 • onestopshop voor e-bikes, speedbikes, e-motoren en (delivery) e-scooters
 • rasecht familiebedrijf dat jou persoonlijk en nauwgezet begeleidt
 • experten en ervaringsdeskundigen die zelf alle voertuigen getest hebben
 • toonzaal van 600 m2 waar je alle voertuigen kan ontdekken en vergelijken
 • professioneel advies op maat zodat jij steeds de juiste bedrijfsscooters kiest
 • mogelijkheid om gratis en vrijblijvend elektrische bezorgscooters te testen
 • eigen onderhouds-, herstellings- en transportdienst om jou volledig te ontlasten
 • je ontvangt een vervangscooter als een van je voertuigen defect is
 • 2 jaar garantie op alle (delivery) e-scooters, e-bikes, speedbikes en e-motoren
 • onestopshop voor e-bikes, speedbikes, e-motoren en (delivery) e-scooters
 • rasecht familiebedrijf dat jou persoonlijk en nauwgezet begeleidt
 • experten en ervaringsdeskundigen die zelf alle voertuigen getest hebben
 • toonzaal van 600 m2 waar je alle voertuigen kan ontdekken en vergelijken
 • professioneel advies op maat zodat jij steeds de juiste bedrijfsscooters kiest
 • mogelijkheid om gratis en vrijblijvend elektrische bezorgscooters te testen
 • eigen onderhouds-, herstellings- en transportdienst om jou volledig te ontlasten
 • je ontvangt een vervangscooter als een van je voertuigen defect is
 • 2 jaar garantie op alle (delivery) e-scooters, e-bikes, speedbikes en e-motoren