Nieuws

Benieuwd hoe de toekomst van de elektrische tweewielers eruitziet? Wij gingen op 9 november op zoek naar antwoorden tijdens de EICMA-beurs in Milaan. Elk jaar verkennen we er de recentste modellen van onze huidige merken én ontdekken we nieuwe(re) spelers op de markt. Zo kunnen we inschatten wat we het daaropvolgende jaar best aanbieden in onze winkel. We willen jou namelijk steeds een high-end tweewieler bezorgen die volledig mee is met zijn tijd.

HORWIN vernieuwt en verrast

Tijdens ons bezoek waren we voornamelijk verwonderd door de vernieuwingen van het merk HORWIN. We stonden zowat aan de grond genageld toen we uitplozen wat ze in de (nabije) toekomst gaan produceren.

Innovatief geïntegreerd chassisplatform

HORWIN heeft een intelligent chassisplatform ontwikkeld waarin de accu (batterij), motor en controller aaneengeschakeld zijn. Dit systeem verandert het warmtebeheer van de motor, de elektrische bediening en het batterijenpakket op de conventionele manier en zorgt zo voor een lager gewicht en een beter warmtebeheer. Bovendien gebruikt het de warmte van de aandrijflijn om een hogere energie-efficiëntie te bereiken. Deze ontwikkeling zou HORWIN ontwerpen in 3 verschillende chassisgroottes zodat ze eenvoudig een volledig merk kunnen uitbouwen.

De tweewielertoekomst? Here’s what to expect in 2023

Integratie van dronetechnologie

Ook belooft HORWIN de elektrische tweewielers te voorzien van “next-level intelligence”. Ze zouden een dronetechnologie integreren in de e-scooters en e-motoren zodat die moeiteloos op dezelfde locatie blijven staan zonder om te vallen. Het zou dus wel eens kunnen dat ze zomaar een “kleine auto op 2 wielen” bouwen op een van die chassis.

De tweewielertoekomst? Here’s what to expect in 2023

Ontelbaar veel slimme functies

De HORWIN-tweewielers zijn knappe staaltjes technologie. Ze zullen beschikken over o.a. een achteruitrijcamera, vooruitrijcamera, meer dan 30 sensoren, ABS (antiblokkeersysteem), verstelbare rugsteun, sleutelloze toegang, achteruitrijfunctie, handvat- en zadelverwarming, automatisch windscherm … Snel opladen kan dan zeker niet ontbreken! De productie van deze nieuwe chassis, voorzien van alle nieuwe technologische ontwikkelingen, zou van start gaan ongeveer halfweg 2023. Wij zijn alvast nieuwsgierig!

De tweewielertoekomst? Here’s what to expect in 2023

Electric Scooters & Bikes: HORWIN-tweewielers en zoveel meer

Interesse in zo’n state-of-the-art elektrische tweewieler? Dan bent u bij Electric Scooters & Bikes aan het juiste adres. We bieden niet alleen e-scooters, delivery e-scooters en e-motoren aan van HORWIN en andere vooraanstaande merken, maar ook e-bikes, speedbikes en accessoires. Samen met jou kiezen we jouw perfecte elektrische match, zodat jij voortaan zalig, zorgeloos en stylish cruiset.

  • grootste speciaalzaak in elektrische tweewielers in België
  • familiebedrijf met reeds meer dan 10 jaar ervaring en kennis
  • toonzaal van 600 m2 waar je ons hele gamma kan bewonderen
  • professionals die keuzeadvies en begeleiding op maat voorzien
  • optie om de tweewielers te testen voor ongeveer 20 minuten
  • transport-, onderhouds- en hersteldienst indien nodig of gewenst
  • gratis vervangtoestel als je je voertuig even niet kunt gebruiken
  • 2 jaar garantie op alle e-bikes, speedbikes, e-scooters en e-motoren