Tips & tricks
7 tips voor het vinden van de beste elektrische scooter

De beste elektrische scooter vinden vormt een grote uitdaging. Het is belangrijk om de juiste keuze te maken, want het is wellicht geen aankoop die je elke dag doet. Welke e-scooter is jouw perfect match? Met welke factoren moet je allemaal rekening houden? Electric Scooters & Bikes staat aan jouw zijde tijdens je zoektocht naar de beste elektrische scooter. We geven je deskundig advies op maat en zetten alle tips even op een rijtje. Zo zoef jij binnenkort weg met de e-scooter van jouw dromen.

Hoe vind je de beste elektrische scooter?

Om de beste elektrische scooter te selecteren, sta je best even stil bij je doelstellingen. Waarom wil je juist een elektrische scooter kopen? Wil je je woon-werktraject zorgeloos en comfortabel overbruggen tijdens de week? Of maak je liever ontspanningsritjes in de natuur tijdens het weekend? Het is makkelijker om de beste elektrische scooter te vinden als je deze vragen even voor jezelf beantwoordt. Het is echter ook mogelijk dat je een aantal e-scooters wil aankopen voor professionele doeleinden. Misschien heb je als bezorgdienst, politiebureau of overheidsinstantie nood aan elektrische bedrijfs- of delivery scooters.

Tijdens je zoektocht naar de beste elektrische scooter moet je je afvragen hoe snel je precies wil rijden. We maken namelijk een onderscheid tussen twee soorten e-scooters: klasse A en klasse B. Een elektrische scooter klasse A heeft een maximumsnelheid van 25 km/u en wordt ook wel een elektrische snorfiets genoemd. Een elektrische scooter klasse B, anderzijds, heeft een maximumsnelheid van 45 km/u en wordt een elektrische bromfiets genoemd. Bepaal welk type het meest bij jou past om de beste elektrische scooter te bemachtigen. Wil je toch liever wat meer snelheid maken? Er bestaan ook e-scooters waarmee je sneller dan 45 km/u kan rijden, maar deze vallen onder de wetgeving van de lichte motorfietsen.

De actieradius is de gemiddelde afstand die je met je e-scooter kan afleggen zonder hem tussentijds op te laden. De standaardactieradius van een e-scooter is 40 à 60 km als je doorlopend 45 km/u rijdt, maar die kan oplopen tot wel 200 km met een zwaardere batterij. Je kan ook kiezen voor twee (kleinere) accu’s: zo kan je de accu verwisselen indien nodig en bovendien kan je één accu overdag opladen via je zonnepanelen terwijl je de andere gebruikt. De beste elektrische scooter brengt jou vlot naar je bestemming én terug naar huis, zonder plots stil te vallen. Niemand wil met een platte batterij aan de kant van de weg staan. Ga dus na hoeveel kilometer je elke dag ononderbroken wil overbruggen als je de juiste accu en de beste elektrische scooter zoekt.

De beste elektrische scooter is volledig aangepast aan jouw smaak. Altijd al gedroomd van een flashy, retro e-scooter? Of is een sobere, moderne e-scooter meer jouw ding? Elektrische scooters bestaan in alle soorten, vormen, stijlen en kleuren. Bovendien kunnen ze uitgerust worden met accessoires, zoals een windscherm, kinderbeveiligingssysteem of topkoffer met de gewenste opbergruimte. E-scooters voor professionelen kunnen ook voorzien worden van een gepersonaliseerde transport- of cargobox die de identiteit van de onderneming weerspiegelt.

Als je investeert in een elektrische scooter wil je natuurlijk comfortabel rijden en er maximaal van genieten. Bestudeer daarom zorgvuldig de positie van het stuur, de spiegel, het zadel en de voetsteunen. Bekijk bovendien hoe overzichtelijk en duidelijk het dashboard of het display is. Analyseer daarnaast de vering van de e-scooter. Een goede vering zorgt ervoor dat je onregelmatigheden in het wegdek amper opmerkt. Putjes, bulten of kasseien? Daar zal jij geen last van hebben. Tot slot kan je een kijkje nemen naar de wielen: hoe groter de wielen, hoe groter het rijcomfort. Door deze zaken te inspecteren, vind je gegarandeerd de beste elektrische scooter voor optimaal rijplezier.

De prijzen voor een e-scooter variëren sterk. Voor een goedkopere elektrische scooter betaal je zo’n € 1799, terwijl een elektrische scooter van een gerenommeerd merk al snel zo’n € 4500 kost. Bepaal dus wat je maximale budget is vooraleer je op zoek gaat naar de beste elektrische scooter. Houd er wel rekening mee dat er ook budgettaire oplossingen bestaan. Je kan een e-scooter namelijk op afbetaling kopen door een scooterlening af te sluiten bij de bank. Zo kan je een duurdere e-scooter bemachtigen door maandelijks een kleinere som te betalen. Daarnaast kan je je e-scooter kopen met eco- of consumptiecheques. En misschien kan je zelfs een e-scooter leasen via je werk, als je werkgever ermee akkoord gaat.

Blijft het moeilijk om de knoop door te hakken en de beste elektrische scooter te vinden? E-scooters kan je pas écht vergelijken als je er eens mee rijdt. Overweeg daarom om eens een e-scooter uit te testen of zelfs te huren. Bij Electric Scooters & Bikes nabij Roeselare kan je een gratis, vrijblijvende proefrit maken van ongeveer 20 minuten. Het is daarnaast mogelijk om een e-scooter te huren bij een van onze partners: Scoot & Food in Diksmuide en B&B Abalona in Dendermonde. Zo ervaar je het magische gevoel van een e-scooter en kan je misschien makkelijker een keuze maken.

Contacteer ons voor een proefrit

7 tips voor het vinden van de beste elektrische scooter
7 tips voor het vinden van de beste elektrische scooter
7 tips voor het vinden van de beste elektrische scooter

Electric Scooters & Bikes zoekt de beste elektrische scooter voor jou

Bij Electric Scooters & Bikes staan we al jarenlang gekend om onze betrouwbare service. We geven jou deskundig advies op maat en doen er alles aan om de beste elektrische scooter te vinden voor jou, samen met de juiste accessoires. In ons assortiment vind je e-scooters van gerespecteerde merken zoals Super Soco, HORWIN, SUNRA, Segway, AGM Goccia, Ecooter en YDRA. Ons aanbod omvat daarnaast e-scooters voor professionals zoals koeriers, postbodes, politieagenten, ambtenaren of bloemisten. Blijkt een e-scooter toch niets voor jou te zijn? Dan kan je ook bij ons terecht voor een e-bike, speedbike of e-motor.

 • speciaalzaak voor elektrische tweewielers
 • familiebedrijf met jaren ervaring
 • persoonlijke en klantgerichte service
 • webshop en mooie toonzaal van 600 m2
 • advies en begeleiding op maat
 • gekwalificeerd en bekwaam team
 • gratis proefritten van 20 minuten
 • onderhouds-, herstel- en transportdienst
 • gratis vervangtoestel indien nodig
 • 2 jaar garantie op alle voertuigen
 • speciaalzaak voor elektrische tweewielers
 • familiebedrijf met jaren ervaring
 • persoonlijke en klantgerichte service
 • webshop en mooie toonzaal van 600 m2
 • advies en begeleiding op maat
 • gekwalificeerd en bekwaam team
 • gratis proefritten van 20 minuten
 • onderhouds-, herstel- en transportdienst
 • gratis vervangtoestel indien nodig
 • 2 jaar garantie op alle voertuigen