Breaking
Wat is de beste elektrische fiets in 2022? Wij testten 4 e-bikes voor jou

Investeer je in een e-bike, dan wil je vast de beste elektrische fiets die momenteel op de markt is. De specialisten van Electric Scooters & Bikes vergelijken vier e-bikes van het gerespecteerde merk QWIC: (1) Premium MN7D+, (2) Premium i MN7+, (3) Atlas Derailleur en (4) Premium Q MN8 Belt. Dit zijn de vier topmodellen van QWIC die uitzonderlijk goed scoren op het vlak van esthetiek, kwaliteit, comfort én veiligheid.

Ontdek al onze e-bikes

De beste elektrische fietsen van QWIC

Als je elektrische fietsen vergelijkt of test, moet je rekening houden met heel wat factoren: prijs, accu, motor, versnelling, display, design … Het zijn zaken die je maar beter in je achterhoofd houdt tijdens je zoektocht naar de beste elektrische fiets. Het merk QWIC heeft vier modellen die het uitzonderlijk goed doen over de volledige lijn.

Als je je auto omruilt voor een e-bike, speedbike, e-scooter of e-motor, dan bespaar je fors op onderhouds-, herstellings-, parkeer- en brandstofkosten. Je tweewieler elektrisch opladen is tot 3 maal goedkoper dan brandstof tanken, zelfs nu de energieprijzen zo fel gestegen zijn.

Een voorbeeldje:
Er zijn gemiddeld 22 werkdagen per maand en 260 werkdagen per jaar als je fulltime werkt. Is jouw dagelijkse woon-werktraject 15 km in totaal? Een e-scooter verbruikt ongeveer € 1/100 km en kost je dus slechts € 0,15 per dag. Dit komt neer op € 3,30 per maand en € 39 per jaar. Een auto, daarentegen, verbruikt zo’n € 15/100 km en kost je gemiddeld € 2,25 per dag. Dit komt neer op € 49,50 per maand en maar liefst € 585 per jaar. Het verschil is dus gigantisch en je hebt je e-scooter eigenlijk heel snel terugverdiend.

De Vlaamse overheid beloont e-bikers en speedbikers eveneens met een onbelaste fietsvergoeding tot € 0,24/km. Heb je nog eco- of consumptiecheques liggen? Koop er je elektrische tweewieler mee om zo geld te besparen. Tot slot kan je een elektrische fiets, speedbike, scooter of motorfiets ook leasen via je werkgever of op afbetaling kopen. Het is trouwens hét moment om zo’n fiets-, scooter- of motorlening af te sluiten bij de bank: de rente bedraagt momenteel rond de 1 %. Met een elektrische tweewieler zijn er dus heel wat mogelijkheden om geld te besparen.

Om de beste elektrische fiets te kiezen, moet je ook rekening houden met de accu en de mogelijke accucapaciteit.

 • Bij de Premium MN7D+ zit de accu verwerkt onder de bagagedrager van de fiets, waardoor de instap lager en breder is. Bovendien is er een accucapaciteit mogelijk van 417 Wh, 625 Wh of 756 Wh. Hiermee kan je respectievelijk gemiddeld 60, 90 en 120 km
 • Bij de Premium i MN7+ zit de accu verwerkt in het frame van de e-bike, centraal bij de motor, wat leidt tot extra stabiliteit. Deze e-bike laat echter enkel accu’s toe van 400 Wh of 540 Wh. De opening in het frame moet namelijk gerespecteerd worden om de stabiliteit van het frame te blijven garanderen. Deze e-bike is daardoor geschikt voor afstanden van gemiddeld 70 tot 95 km.
 • Bij de Atlas Derailleur zit de accu in de bovenbuis verwerkt. Er is een accucapaciteit mogelijk van 522 Wh tot 756 Wh, wat neerkomt op een actieradius tot 170 km. Voor een optimale prestatie van de accu, is de nieuwste technologie uit de elektrische auto-industrie toegepast.
 • Bij de Premium Q MN8 Belt is de accu in het frame geïntegreerd (zoals bij de Atlas Derailleur), maar hier is een accucapaciteit van 522 Wh tot maar liefst 756 Wh Dit betekent dat je met deze e-bike probleemloos 180 km aan één stuk rijdt. De accu’s zijn eveneens opgebouwd met celtechnologie en chips uit de elektrische auto-industrie.

Om de beste elektrische fiets te selecteren, analyseer je best ook de versnelling. De Premium MN7D+ en Premium i MN7+ zijn beiden uitgerust met een Nexus-naafversnelling met 7 standen, de Premium Q MN8 Belt met een Nexus-naafversnelling met 8 standen. Deze versnelling zit volledig verwerkt in de naaf van het achterwiel, is uiterst duurzaam en vraagt weinig tot geen onderhoud. De Atlas Derailleur, anderzijds, heeft een derailleursversnelling met 11 standen en is daardoor een lichte en bijzonder krachtige klimmer. Tijdens het schakelen ervaar je weinig weerstand, maar de versnelling is iets onderhoudsgevoeliger.

Om de beste elektrische fiets te vinden, is ook de motor van belang.

 • De Premium MN7D+ en Premium i MN7+ hebben een Bafang-middenmotor van respectievelijk 65 Nm en 80 Nm. De motor bevindt zich bij de trapas, wat leidt tot een centraal zwaartepunt en een ideale gewichtsverdeling. De Bafang-middenmotor wordt aangestuurd door een rotatie- en krachtsensor. De rotatiesensor meet hoeveel keer je pedalen ronddraaien in een bepaalde tijd en schakelt trapondersteuning in vanaf een bepaalde frequentie. De krachtsensor meet hoe krachtig jij fietst en geeft extra ondersteuning indien nodig, bijvoorbeeld als je een heuvel oprijdt.
 • De Atlas Derailleur en Premium Q MN8 Belt beschikken over een van de stilste en sterkste middenmotoren op de markt: de Brose-motor van 90 Nm. Heuvels en bergen opcruisen was nog nooit zo makkelijk. De centrale positie van de motor leidt tevens tot een optimale gewichtsverdeling en meer stabiliteit.

Bij het zoeken naar de beste elektrische fiets moet je ook nagaan welk soort display je wenst. De Premium MN7D+ en Premium i MN7+ zijn uitgerust met een handig en innovatief full colour LCD-display. Met deze display kan je je e-bike bedienen, tripinformatie achterhalen en de afstand aflezen die je nog kan afleggen met je accu. De Atlas Derailleur en Premium Q MN8 Belt beschikken over een LCD bluetooth-console. Dit is een klein en compact display waarmee je de ondersteuning van je e-bike aanstuurt. Je kan de console aan je smartphone koppelen via bluetooth om toegang te krijgen tot extra functies via de QWIC-app. Je kan er ook voor opteren om een extra flatscreen te plaatsen tegen een meerprijs van € 149.

Iedereen heeft andere stijlvoorkeuren. Sommigen zien liever een strakke en elegante e-bike, anderen een sportieve en robuuste e-bike. Houd daarom zeker ook rekening met het design tijdens je zoektocht naar de beste elektrische fiets.

 • De Premium MN7D+ heeft een strak, kwalitatief, luxueus en onderhoudsvriendelijk design. Met de Premium MN7D+ fiets jij altijd in stijl, onder andere dankzij de hippe kleuren, hydraulische remmen, gesloten kettingkast en full colour display.
 • De Premium i MN7+ heeft een elegante en verfijnde uitstraling vanwege de innovatieve in-het-frame-accu-integratie en de gesloten kettingkast. De e-bike is ontworpen voor fietsers met oog voor detail, zonder in te boeten aan comfort. De Premium i MN7+ heeft een compact, hedendaags design dat heel wat jaloerse blikken zal aantrekken.
 • De Atlas Derailleur is bekroond met de German Design Award 2022, een van de meest prestigieuze designprijzen. Deze e-bike blinkt uit door zijn innovatieve unisex design dat zowel sportief en stoer als stijlvol en ergonomisch De Atlas Derailleur bestaat uit superieure, robuuste componenten waardoor hij makkelijk ruwe paden trotseert.
 • Ook de Premium Q MN8 Belt viel in de prijzen. Dit model won zowel de Red Dot Design Award 2020 als de iF Design Awards. Deze e-bike dankt zijn classy, innovatieve en bijna futuristische design aan de gebruikte productiemethode. Het frame is namelijk in één keer gegoten, waardoor het vrijwel uit één aluminium deel bestaat en nauwelijks lasnaden laat zien.

De Premium MN7D+, Premium i MN7+, Atlas Derailleur en Premium Q MN8 Belt beschikken allemaal over hydraulische schijfremmen. Deze zorgen voor een uiterst betrouwbare, sterke en veilige remkracht. Ze behoren mede daardoor tot de beste elektrische fietsen op de markt.

De Premium MN7D+, Premium i MN7+, Atlas Derailleur en Premium Q MN8 Belt hebben een verstelbare stuurpen, verende voorvork en verende zadelpen. Deze kunnen allemaal afgesteld worden volgens je eigen zithouding, waardoor je steeds relaxed fietst.

De Premium Q MN8 Belt wordt standaard geleverd met een inventief QWIC-oplaadstation, bij de Atlas Derailleur verkrijg je dit voor een meerprijs van € 299. Dit oplaadstation werd in 2020 bekroond met een iF Design Award en laadt je accu op in een recordtijd van drie uur. Met het oplaadstation kan je je accu ook in ‘hibernation mode’ zetten: ook al stal je je e-bike langdurig (bijvoorbeeld tijdens de winter), toch blijft je accu op een gezonde lading van 70 %. Zo heb je de beste elektrische fiets mét de beste accu.

De Premium Q MN8 Belt beschikt over een geïntegreerd GPS-systeem dat jou extra veiligheid en zekerheid biedt. Bij de Atlas Derailleur kan dit voorzien worden tegen een meerprijs van € 199. De ingebouwde GPS-module kan je optioneel activeren via de QWIC-app. Wordt je e-bike gestolen? Dan kan je hem makkelijk traceren via de QWIC-app. Daarnaast kan je dankzij de app gebruikmaken van een 24/7-pechhulpservice. Het eerste jaar is het gebruik van de app gratis, nadien betaal je zo’n € 3,50 per maand.

De beste elektrische fiets past helemaal bij wie jij bent en wat jij graag doet. Kies daarom voor een e-bike die volledig matcht met jouw doeleinden.

 • Bij de Premium MN7D+ staan gemak en efficiëntie Deze e-bike laat heel wat verschillende accucapaciteiten toe en is daardoor geschikt voor zowel korte als lange afstanden en voor zowel recreatieve als dagelijkse ritten. Moet je een lang woon-werktraject afleggen of maak je graag ontspanningstochten in de natuur? Dan is de Premium MN7D+ écht iets voor jou.
 • Bij de Premium i MN7+ is de accucapaciteit wat beperkter, waardoor hij meer geschikt is voor kortere afstanden (tot 95 km in totaal).
 • De Atlas Derailleur is de beste elektrische fiets voor avonturiers. Cruise je graag eens op ruigere, offroad paden in plaats van het verharde wegdek? Houd je wel van wat actie en uitdaging? Wil jij lange afstanden, heuvels en bergen makkelijk de baas kunnen? Met deze adventure e-bike maak je een echt statement.
 • De Premium Q MN8 Belt heeft een enorme actieradius en is een absolute topper op het vlak van comfort, kwaliteit en anti-diefstalbescherming. Je kan er dus probleemloos lange afstanden mee afleggen, op een aangename én veilige manier.

Alle specificaties in een notendop

Zijn de gelijkenissen en verschillen tussen de e-bikes toch nog niet helemaal duidelijk? We gieten alles nog even in een duidelijk overzicht voor jou zodat jij zeker de beste elektrische fiets kiest.

Wat is de beste elektrische fiets in 2022? Wij testten 4 e-bikes voor jou

Premium MN7D+

 • vanaf € 2699
 • accu is verwerkt onder de bagagedrager
 • actieradius tot 120 km
 • Nexus-naafversnelling met 7 standen
 • Bafang-middenmotor van 65 Nm
 • full colour LCD-display
 • strak, kwalitatief, luxueus en onderhoudsvriendelijk design
 • hydraulische schijfremmen
 • verstelbare stuurpen, verende voorvork en verende zadelpen
 • ideaal voor fietsers die comfort zoeken en een bredere opstap wensen

MEER INFO

Wat is de beste elektrische fiets in 2022? Wij testten 4 e-bikes voor jou

Premium i MN7+

 • vanaf € 3099
 • accu is verwerkt in het frame
 • actieradius tot 95 km
 • Nexus-naafversnelling met 7 standen
 • Bafang-middenmotor van 80 Nm
 • full colour LCD-display
 • elegant, verfijnd, compact en hedendaags design
 • hydraulische schijfremmen
 • verstelbare stuurpen, verende voorvork en verende zadelpen
 • ideaal voor levensgenieters die voornamelijk kortere afstanden afleggen

Meer info

Wat is de beste elektrische fiets in 2022? Wij testten 4 e-bikes voor jou

Atlas Derailleur

 • vanaf € 4899
 • accu is verwerkt in de bovenbuis
 • actieradius tot 170 km
 • derailleursversnelling met 11 standen
 • Brose-middenmotor van 90 Nm
 • LCD bluetooth-console
 • sportief, stoer, stijlvol en ergonomisch unisex design
 • hydraulische schijfremmen
 • verstelbare stuurpen, verende voorvork en verende zadelpen
 • GPS-systeem om je e-bike te traceren (tegen een meerprijs)
 • speciaal ontwikkeld QWIC-oplaadstation (tegen een meerprijs)
 • ideaal voor avonturiers die zowel verharde als offroad wegen willen trotseren

Meer info

Wat is de beste elektrische fiets in 2022? Wij testten 4 e-bikes voor jou

Premium Q MN8 Belt

 • vanaf € 5299
 • accu is verwerkt in het frame
 • actieradius tot 180 km
 • Nexus-naafversnelling met 8 standen
 • Brose-middenmotor van 90 Nm
 • LCD bluetooth-console
 • modern, esthetisch, innovatief en futuristisch design
 • hydraulische schijfremmen
 • verstelbare stuurpen, verende voorvork en verende zadelpen
 • GPS-systeem om je e-bike te traceren
 • speciaal ontwikkeld QWIC-oplaadstation
 • ideaal voor sportievelingen die zich snel én klassevol willen verplaatsen

Meer info

Elektrische fietsen vergelijken in real life?

De beste elektrische fiets selecteren is allesbehalve makkelijk. Om écht te ontdekken welke e-bike bij je past, is het aan te raden om e-bikes te testen. Bij Electric Scooters & Bikes nabij Roeselare kan je gratis, vrijblijvende proefritten maken van ongeveer 20 minuten. Zo ervaar je meteen welke elektrische fiets jouw match made in heaven is. Bovendien kan je onze elektrische fietsen makkelijk vergelijken in onze ruime toonzaal van 600 m2.

 • onestopshop voor elektrische tweewielers
 • familiebedrijf boordevol passie en kennis
 • persoonlijke en klantgerichte aanpak
 • overzichtelijke webshop en showroom
 • advies op maat van jouw wensen
 • deskundige, opgeleide zaakvoerders
 • gratis en vrijblijvende proefritten
 • onderhouds-, herstel- en transportdienst
 • vervangtoestel indien nodig
 • 2 jaar garantie op alle voertuigen
 • onestopshop voor elektrische tweewielers
 • familiebedrijf boordevol passie en kennis
 • persoonlijke en klantgerichte aanpak
 • overzichtelijke webshop en showroom
 • advies op maat van jouw wensen
 • deskundige, opgeleide zaakvoerders
 • gratis en vrijblijvende proefritten
 • onderhouds-, herstel- en transportdienst
 • vervangtoestel indien nodig
 • 2 jaar garantie op alle voertuigen